Els nous dictadors

  Qui són els nous dictadors? Amb quines armes exer- ceixen una tirania tan invisible com eficaç? Quines estratègies d’alliberament ens queden?

  El professor Ramon Cotarelo reflexiona en aquest assaig sobre les formes actuals de dominació de la ciutadania. Aborda així conceptes fonamentals com la servitud voluntària o la tirania de la majoria. Tots dos s’amaguen darrere de les dictadures més o menys perceptibles que avui retallen la nostra llibertat: la dictadura constitucional, la dictadura militar, la dictadura comunicativa dels mitjans i la tirania del gran dictador contemporani del qual depenen els altres dictadors: el capital i la seva forma de domina- ció, el capitalisme.

  Com adverteix Cotarelo, el capitalisme no necessita el revestiment d’altres ideologies. No hi ha partits capitalistes. No hi ha un programa o una «bíblia» capitalista. No hi ha utopies capitalistes. Es presenta, sense més, com la forma natural d’orga- nització social articulada al voltant de dos braços: la propietat privada i el mercat.

  Escrit amb un to de combat addictiu, Els nous dictadors constitueix un toc d’alerta per a aquells que es creuen lliures i és una crida a la rebel·lió de les multituds intel·ligents enfront del poder tirànic, la seva xarxa clientelar i la manipulació que el legitima.

  «L’alliberament de la servitud comença amb la desobediència». _ Ramón Cotarelo

  Escritor
  Colección
  Chivalete
  Número en la colección
  1
  Materia
  Narrativa adultos
  Idioma
  • Castellano
  EAN
  9788417496258
  ISBN
  978-84-17496-25-8
  Páginas
  160
  Ancho
  14 cm
  Alto
  21 cm
  Edición
  1
  Fecha publicación
  25-09-2019
  Edición en papel
  16,00 €

  Libros relacionados